Gratis upgrade naar Windows 10

Gratis upgrade naar Windows 10

Gebruikers van Windows 8.1, Windows 7 en Windows Phone 8.1 kunnen het eerste jaar na de lancering van Windows 10 gratis upgraden. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt.

De optie om gratis te upgraden geldt enkel het eerste jaar. Wie daarna nog wil upgraden, zal wel moeten betalen. Hoe hoog dat bedrag zal zijn, is nog niet bekend. Microsoft heeft de prijzen van de nieuwste Windows-versie nog niet bekendgemaakt. Overigens kunnen ook Windows 8-gebruikers gratis upgraden naar Windows 10, al zullen ze daarvoor wel eerst moeten upgraden naar Windows 8.1.

Microsoft deed de gratis opwaardeermogelijkheid uit de doeken tijdens het event van Windows 10. Tijdens dat evenement maakte het softwarebedrijf ook bekend dat 1,7 miljoen mensen de kans hebben aangegrepen om de nieuwste versie van Windows te testen. In totaal zou een previewversie van Windows 10 al meer dan drie miljoen keer getest zijn.

Windows 10 komt zowel uit voor de pc als voor tablets en smartphones. Daarmee verdwijnt voor consumenten het onderscheid tussen Windows en Windows Phone, hoewel er visueel waarschijnlijk nog steeds forse verschillen zullen zijn. In september bleek al dat Windows 10 voor de pc onder meer een nieuw startmenu krijgt dat voorzien is van ‘live tiles’ en een Expose-achtige modus.

Bron: Tweakers.net

Geen reacties

Reageren

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.